De diversiteit van Wageningen

De diversiteit van Wageningen

Iedereen die in Wageningen woont kent de diversiteit van de stad.  Ook al is het stadje eigenlijk maar klein, toch zijn er 150 verschillende nationaliteiten. Daar zorgt de universiteit natuurlijk voor, net als de mate waarin we in Wageningen met duurzaamheid bezig zijn.

De karakteristieken van de stad zijn nu al terug te zien in de eerste editie van Muziek bij de Buren in Wageningen.

Diversiteit in muzikanten

Sommigen artiesten zijn in Wageningen geboren, anderen wonen er al jaren. Natuurlijk kunnen ook de aanmeldingen van studenten niet ontbreken, doen er muzikanten van verschillende achtergronden mee en hebben ook mensen zich aangemeld die niet in Wageningen wonen, maar bijvoorbeeld aan de universiteit werken. Er is zelfs een muzikant die uit Australië komt en toch al 23 jaar hier in Wageningen woont.

Op 11 december is er echt voor ieder wat wils, want er worden veel verschillende muziekstijlen vertegenwoordigd. Zo kan je die dag gaan luisteren naar folk, electro, jazz, pop, sing and songwriters, americano, country, tango, gedichten op ,muziek, ballads, rock, rockabilly, blues, percussie en nederpop. Welke muziekstijl mis jij nog hiertussen? Aanmelden kan nog tot 16 oktober. Het zou toch leuk zijn als er ook klassiek, metal en punk geluisterd kan worden?

Diversiteit in huiskamers

De eerste huiskamers die zich hebben aangemeld zijn al bezocht. Elke keer als we weer voor de deur staan is het een grote verrassing wat we achter de voordeur kunnen verwachten. De ene keer komen we terecht in een studentenhuis, de andere keer staan we in een prachtig monumentaal pand. De ene woonkamer is modern ingericht, de ander staat vol vondsten van een kringloopwinkel. De ene woonkamer ruikt naar allerlei kruiden (van het koken) en de ander ruikt naar wierook. Maar de grootste verrassing zit hem in de ontmoeting met de mensen die er wonen. Het mooie is: dit kan jij ook allemaal meemaken op 11 december. Ook benieuwd hoe het huis van je buren eruit ziet?

Duurzaamheid

Ook het groene imago van Wageningen komt sterk naar voren bij het organiseren van dit festival. Uit de aanmeldingen blijkt wel dat Wageningen erg gastvrij is, maar dan vinden ze het ook nog eens belangrijk dat de koffie die zij hun gasten aanbieden eerlijk is. En de flyers die we uitdelen om het festival onder de aandacht te brengen worden vaak in onze handen terug gedrukt. Ze schrijven het op in hun agenda of telefoon en kijken op de website. Op deze manier kunnen we de flyer nog hergebruiken. Het is dan ook wel erg leuk dat Lazuur de boodschappentassen sponsort, waardoor we op 11 december met een gerust hart eerlijke koffie, thee en limonade kunnen drinken!

Wat is Wageningen toch een fijne gastvrije stad! 11 december moet op deze manier wel een dag worden om nooit meer te vergeten!